Iskolánk újabb sikere

A Nemzetgazdasági Minisztérium szervezésében ebben a tanévben is megrendezésre kerültek az ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak országos tanulmányi versenyei. Ezek a versenyek a nappali rendszerű képzést folytató szakgimnáziumok végzős tanulói számára kerültek kiírásra. Iskolánk tanulói szép számban regisztráltak az informatika, építészet és kereskedelem szakirányon egyaránt.

Az elődöntők interaktív formában kerültek megrendezésre, ahol a kereskedelmi ágazaton induló 460 tanulóból Pongó Barbara 12/K. osztályos tanulónknak a legjobb 30 közé is sikerült bejutnia.Izgatottan vártuk a döntőt, ami egy két napos rendezvény keretében került Szolnokon lebonyolításra. Az első napon a tanulók egy három órás írásbeli vizsgán estek át, másnap pedig a szolnoki Neumann János Egyetem tanárainak elnöklésével szóban is bizonyíthatták tudásukat.

Az eredményhirdetéskor óriási öröm ért bennünket, hiszen a 460 indulóból Barbinak az előkelő 20. helyezést sikerült elérnie. Ezzel a szép eredménnyel pedig nemcsak iskolánk hírnevét öregbítette, hanem továbbtanulásához még 50 többletpontot is sikerült bezsebelnie. Nagyon büszkék vagyunk rá, gratulálunk!!!

Kiskunlacháza, 2018. április 26.

Szabados Rita szaktanár

Szakma Sztár - 2017

Április 24-26. között rendezték az idei Szakma Sztár Fesztivált, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjét. A versenyzők 41 szakmában mérték össze tudásukat Budapesten, a Hungexpo területén.
A versenyekre 5255 diák jelentkezett 102 oktatási intézményből, az első megmérettetés után az előválogatókon részt vevő tanulók száma 456 fő volt, majd az áprilisi döntőben 224 diák mérte össze tudását.
Nagyon örültünk, hogy iskolánkból az Érdi Szakképzési Centrum Kiskunlacházi Szakképző Iskolájából, 3 tanuló, két festő, és egy asztalos tanuló ott lehetett a döntőben!
Mind a három tanuló helytállt az erős mezőnyben, Szeredi Tamás 1., Szabó Zoltán 6. helyezést ért el a festőknél, míg az asztalosoknál Kelemen Szabolcs a 2. helyen végzett.

SZKTV és OSZTV 2017

Szakképesítés Diák
Asztalos Kelemen Szabolcs
Festő, mázoló, tapétázó Szabó Zoltán Szabolcs
Festő, mázoló, tapétázó Szeredi Tamás


Gratulálunk Kelemen Szabolcsnak, Szabó Zoltán Szabolcsnak és Szeredi Tamásnak!

Tóth Vince 11. osztályos kőműves tanulónk a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megrendezett 2016/2017. évi Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, az írásbeli vizsgatevékenységből 74 %-os teljesítményt ért el.

Mivel ez az eredmény meghaladja a versenyfelhívásban meghatározott 60 %-os szintet a tanuló mentesül a komplex szakmai vizsga írásbeli vizsgatevékenységének letétele alól, és a vizsgafeladat eredményét jelesnek kell tekinteni.

Gratulálunk Tóth Vincének!

Szavalóink


Országos földrajzverseny - 2016. május 20-21.

Földi Róbert vagyok, a 9. évfolyamon informatikát tanulok. Földrajz tanárom, Matics Ágnes tanárnő, egyik órán tájékoztatott bennünket arról, hogy lehetőség van egy országos földrajz versenyen „Itthon Otthon vagy” címmel megmérettetni magunkat. Kedvet kaptam hozzá és jelentkeztem. Négy fordulóból állt a verseny. Az első fordulón az iskolában egy feladatlapot kellett kitölteni, amely a tananyagokból állt. Ezt sikeresen teljesítettem, így eljött a második forduló ideje. Itt a térségből kellett kiválasztani egy turisztikai látványosságot, és azt kellett bemutatni megfelelő kritériumok mellett. Mivel Ráckevei vagyok a Csepel-szigetet, illetve Ráckevét mutattam be, a Savoyai kastélyt kiemelve. Nagyon jól sikerült, mivel az elérhető 50 pontból 46 pontot kaptam, így nagy örömünkre bejutottam a döntőbe, ezzel elérve a kitűzött célunkat. A döntőt Eger városában rendezték meg az Egri Tanárképző Főiskola támogatásával. BŐVEBBEN >>

SZKTV - 2016


Az országos Szakma Kiváló Tanulója versenyen Tóth Norbert 3. helyezést, Sztojka Norbert pedig 5. helyezést ért el.
Fata Dávid az EUROSKILLS magyar döntőjén első helyezést ért el, így ő képviseli hazánkat Svédországban az Európa Bajnokságon.
BŐVEBBEN>>

World Skills - 2015

Véget ért a 43. World Skills, a szakmák olimpiájának is nevezett nemzetközi tanulmányi verseny. Hazánkat 13 versenyző képviselte 12 szakmában, de a versenyen összességében 59 ország indított 1189 versenyzőt.Ez a világbajnokság volt a magyar csapat legeredményesebb versenye. Magyarországot a festő és dekoratőr szakmában ipartestületünk tagja a Kiskunlacházi Fata Dávid képviselte, aki egy éve fejezte be tanulmányait a Kiskunlacházi Szakközép- és Szakképző Iskolában. BŐVEBBEN >>>

SZKTV - 2015

Iskolánkban immár hagyomány, hogy versenyzőket indítunk az SZKTV versenyen.

A tanulók december hónapban jelentkeznek a megyei versenyekre, itt írásbeli feladatokat oldanak meg, majd ezek javítása után a legjobbak továbbjutnak, egy országos válogató versenyre.

Ide 2 lacházi tanuló is bejutott az épületasztalos szakmában Zsivnovszki József és Szűcs Donát (ezzel Pest megye egyik legeredményesebb iskolája lettünk).

A válogatóról az országos döntőre 3 tanuló jutott tovább, ezek között volt Szűcs Donát.

A verseny harmadik napján, április 29-én, telefonon értesített bennünket Mayering Viktor tanár úr, hogy Szűcs Donát az első helyen végzett.

BŐVEBBEN>>

Gratulálunk sikereikhez!

A Ballagóbál fődíjának nyertese a 12.É osztály

EuroSkills és WorldSkills - 2014

2014. március 5-én került megrendezésre az EuroSkills és WorldSkills nemzetközi szakmai versenyek válogatóinak döntője, az I. SkillsHungary Nemzeti Döntő, melyen a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt kereste azokat a fiatal szakembereket, akik Magyarországot képviselhetik a jövőben megrendezendő világversenyeken.
Fata Dávid, iskolánk 12. osztályos Festő, díszítő, mázoló és tapétázó szakos tanulója a döntőn a festő, díszítőfestő kategóriában I. helyezést ért el, és ezzel jogosultságot szerzett arra, hogy részt vegyen az EuroSkills Lille 2016 a „Szakmák Európa Bajnokságán” illetve a 2015-ben a Brazíliai Sao Paulóban megrendezésre kerülő a „Szakmák Olimpiájának” is nevezett WorldSkills Sao Paulo 2015 világversenyeken. Dávid „tartalék” versenyzőként már az idei, 2014-es EuroSkills Eb-n is részt vesz a tavalyi győztes, Dombóvári Szabó Sándor mellett.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) nemzeti döntőjébe jutottak Darázs Gábor és Fata Dávid, iskolánk 12. osztályos Festő, díszítő, mázoló és tapétázó szakos, valamint Juhász Zsolt Alex, 12. osztályos Épületasztalos szakos tanulói.
Gratulálunk sikereikhez!Copyright© ÉSZC Kiskunlacházi Szakképző Iskolája, 2340 Kiskunlacháza, Rákóczi u. 63.